Google napovedal konec HTTP?

Google je naznanil, da bo januarja 2017 vse strani katere ne bodo uporabljale zaščite HTTPS označil kot nevarne.

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus

Google je naznanil, da bo januarja 2017 vse strani katere ne bodo uporabljale zaščite HTTPS označil kot nevarne.

SSL certifikat omogoča zaščito prenosa podatkov med vašo spletno stranjo in obiskovalcem strani, saj poskrbi za varnost in kodiranje podatkov preko SSL (Secure Socket Layer) protokola.

Tako kot prikazuje zgornja slika naj bi bile po objavi na https://security.googleblog.com/2016/09/moving-towards-more-secure-web.html, označene spletne strani v brskalniku Chrome

Zakaj je potrebna SSL zaščita?

Uporaba SSL zaščite v spletu je priporočljiva takrat, kadar se preko spletnega mesta prenašajo občutljivi podatki, kot so osebni podatki, podatki o bančnih transakcijah in podobno, ter takrat, ko se preko spleta prenašajo kakršnikoli podatki, ki ne smejo pristati v napačnih rokah.

Ste vedeli, da se zaščitene strani prenašajo hitreje? Preverite

Zakaj uporabiti HTTPS?

  • varnost, saj se na spletni strani, na katero je nameščen varnostni certifikat, vsi podatki prenašajo prek zavarovane HTTPS povezave.
  • prodajni, saj so spletni uporabniki vse bolj pozorni na ikono varnostne ključavnice ter HTTPS povezave, kar se najbolj vidno izraža v povečani prodaji varnih spletnih trgovin.
  • obiskanost spletnega mesta oz. z njegovo vidnostjo v iskalniku Google. Za iskalnik Google je SSL certifikat pozitiven signal, ki prispeva k višjim uvrstitvam spletnega mesta za posamezne iskalne poizvedbe.

 

Ponudbo certifikatov si oglejte na povezavi.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Joomla! Konzola razhroščevanja

Seja

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Baza podatkov poizvedbe