Optimizacija spletnih strani

Splet je lahko enostaven.

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus

Zakaj optimizacija spletne strani?

Dobra uvrstitev na iskalnikih je za spletno stran izrednega pomena. Temu po naših lastnih raziskavah in izkušnjah botruje nekaj dejstev:

  • iskalniki v povprečju ustvarijo 90 % prometa na spletnih straneh, kar pomeni, da skoraj vsi obiskovalci vašo stran najprej poiščejo v iskalniku na določeno ključno besedo in nato kliknejo na povezavo med rezultati iskanja
  • približno 80 % obiskovalcev na iskalnikih si ogleda le prvo stran z rezultati iskanja, kar pomeni, da izgubljate kar 80 % potencialnih obiskovalcev, kupcev svojih izdelkov ali storitev, če se vaša spletna stran ne pojavi na prvi strani z rezultati na iskane ključne besede
  • polovica teh potencialnih kupcev, t.j. 40 % obiskovalcev običajno klikne na enega od prvih treh zadetkov med rezultati iskanja.

Spletno mesto, ki ima odlično obliko in vsebino, vam torej prav nič ne koristi, če ga nihče ne najde v iskalniku.

Samo na iskalniku Google se izvede preko 200 milijonov iskanj dnevno in ta številka še narašča. Že samo to dejstvo kaže, kako pomembno je biti prisoten med zadetki na iskalnih strojih. Toda le biti prisoten ni dovolj. Potrebno je doseči visoke pozicije med iskalnimi rezultati, da izkoristite visok obisk, ki ga ta mesta zagotavljajo. Kvalitetna optimizacija spletne strani vam zagotovi prav to. Prvo mesto v iskalniku Google.

Obstajajo posebne tehnike izdelave spletnih strani, ki določajo ali spletni iskalnik sploh najde spletno stran in kam jo postavi med zadetke. Te tehnike se imenujejo optimizacija spletne strani in so precej kompleksne. Danes iskalniki uporabljajo zapletene algoritme rangiranja, ker želijo prikazati le najbolj relevantne zadetke glede na vsebino. Za optimizacijo spletne strani potrebujete strokovnjaka, ki razume zahteve internetnih iskalnikov in spremlja procese spreminjanja algoritmov iskalnih strojev. Le strokovnjak vam lahko pripravi spletno stran na način, ki je iskalnikom prijazen.

Če se želite pogovoriti o optimizaciji spletne strani potem nas kontaktirajte še danes in svetovali vam bomo!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Joomla! Konzola razhroščevanja

Seja

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Baza podatkov poizvedbe